UNIT 1-2-3 kerngroep 3

Welkom in UNIT 1-2-3 kerngroep 3!

In groep 3 komen de kinderen leergierig en vol enthousiasme binnen! Ze zijn ontzettend nieuwsgierig en willen graag alles leren rondom het lezen en rekenen. Aan de hand van actieve werkvormen zijn de kinderen onwijs betrokken bij het leerproces en leren ze dat leren leuk is. Van proberen kun je leren!

Spelinloop: Om de overgang tussen groep 2 en groep 3 makkelijk te laten verlopen, start groep 3 elke dag met een spelinloop. Het eerste half uur van de schooldag staat in teken van spelletjes doen. De kinderen leren al doende te lezen en te rekenen. Enkele voorbeelden van spelletjes, die gedaan worden zijn:

  • de leespelletjes van Lijn 3 zoals memorie, letterpesten of woordpesten
  • de spelletjes van Met Sprongen Vooruit, zoals verliefde harten memorie, splitsmemorie, drie op een rij en dienaren van de koning.
  • Of denk aan.. woordenbingo en mini-loco
  • Ook werken we met de i-pads, via het spelprogramma Osmo. Daarbij leren de kinderen rekenen en programmeren.

Lijn 3, technisch lezen: Het hele schooljaar staat in teken van Ben Bus. Ben Bus neemt de kinderen mee op ontdekkingstocht langs diverse haltes/thema’s. We doorlopen 12 thema’s van de boom tot water of van dieren tot kunst. Aan de hand van het thema leren de kinderen de letters (thema 1 t/m 6) en van thema 7 t/m 12 richten we ons meer op het woordbeeld en bijzondere klanken zoals de aai, oei en ooi. Elk thema duurt 3 weken.

Rekenen, Wereld in Getallen: De kinderen leggen in groep 3 de basis voor het rekenen. We richten ons op het automatiseren t/m 10. We leren dat 6 en 4 verliefd zijn, omdat ze samen 10 zijn. Ook leren we ons te oriënteren op de getallenlijn t/m 100.

Spelling: In groep 3 onderscheiden wij 2 periodes, klankzuivere periode en niet-klankzuivere periode. Het eerste halfjaar leren we woorden schrijven zoals je ze hoort. Denk aan b-oo-m of k-i-p. In het tweede halfjaar gaan we bezig met de spellingsafspraken. We leren de spellingafspraken volgens het handboek van Zo Leer je Leerlingen lezen en spellen. Daarbij kan je denken aan de woorden met cht en woorden met –nk of –ng.

Schrijven, Klinkers: We leren schrijven aan de hand van de methode Klinkers. Deze methode sluit goed aan bij onze leesmethode Lijn 3.

Groetjes juf Linda

De Krugerstee

Potgieterstraat 20
8172 XC Vaassen

telefoon:
0578-572546

e-mail:
info@krugerstee.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep