Luizencontrole

Elke maandag na een vakantie hebben we op school luizencontrole. Een groep vrijwillige ouders controleert die ochtend alle kinderen op luizen.

We vragen u, als ouder, om uw kind die dag met zo min mogelijk gel of iets dergelijks naar school te laten gaan. Ook stellen we het op prijs als de kinderen met lange haren hun haren los of in een (simpele) staart hebben.
Mochten er luizen geconstateerd worden, dan worden de betreffende ouders telefonisch geïnformeerd. De andere kinderen zullen ook geïnformeerd worden door een algemene melding. De groene luizenzak, waar de naam van uw kind op staat en die elke groep met uw kind meegaat, zal dan in gebruik worden genomen. Alle spullen (jassen, tassen e.d.) die uw kind meeneemt naar school gaan direct in de luizenzak en deze zak wordt dichtgeknoopt.

Vervolgens zal er elke week een nacontrole zijn. Zodra er geen luizen meer worden geconstateerd, gaan de luizenzakken mee naar huis. We vragen u om de zakken drie dagen in de vriezer te leggen, zodat de zakken daarna weer klaar zijn voor gebruik. De zakken worden vervolgens op school bewaard.

Voor meer informatie over wat te doen als er luizen zijn geconstateerd, kunt u op deze link klikken.

De Krugerstee

Potgieterstraat 20
8172 XC Vaassen

telefoon:
0578-572546

e-mail:
info@krugerstee.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep