Tot slot: zoals gezegd willen wij graag een open school zijn. Een goed contact met de kinderen is belangrijk, maar ook met u als ouders. Is er iets wat u bezighoudt, schroom niet en neem contact met ons op. Van onze kant zullen wij dat ook doen.
De scholen van de Veluwse Onderwijsgroep zijn allen open katholieke scholen die uitgaan van en geïnspireerd worden door de christelijk-katholieke traditie van onze samenleving.
Wij staan nadrukkelijk open voor iedereen die onze uitgangspunten wil onderschrijven. Er is ruimte voor andere geloofsovertuigingen en voor mensen die kennis willen maken met onze overtuiging. Concreet betekent dit dat wij zorgvuldig omgaan met het geloof en met de daaruit volgende opvattingen over de waarden en normen. Identiteit is voor ons een vertrekpunt, geen eindpunt. Onze scholen besteden aandacht aan de Bijbel, zonder daar evangeliserend of diskwalificerend mee om te gaan. Uiteindelijke keuzes worden naar onze overtuiging gemaakt door de ouders en hun kind(eren), niet door de school.
Basisschool De Krugerstee is onderdeel van de Veluwse Onderwijsgroep, een door talent en ambitie gedreven organisatie die er in de eerste plaats is voor de leerling. Wij geven leerlingen de ruimte en de mogelijkheden hun talenten te ontdekken en zichzelf zodanig te ontwikkelen dat zij daar nu en later zo optimaal mogelijk gebruik van kunnen maken. Medewerkers blijven zich daarvoor ook als professional ontwikkelen. Onderwijs is onze kerntaak en is gericht op het heden en de toekomst van de leerlingen. Ons onderwijs verbindt hen met de samenleving.
Bijna 2.000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor onze ruim 13.000 leerlingen. Iedere leerling op onze vijftien basisscholen, één school voor speciaal onderwijs en elf middelbare scholen voorzien wij van een breed onderwijsaanbod. Hierdoor krijgen zij allemaal gelijke kansen en worden zij uitermate gestimuleerd om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo kunnen zij deze delen met anderen. Wij staan stil bij resultaten, vieren successen, maar blijven kritisch kijken naar wat beter kan en moet.
Algemeen directeur primair onderwijs
Dhr. G. Visser
E-mail: g.visser@veluwseonderwijsgroep.nl
Tel: (055) 577 97 99
Voorzitter college van bestuur
Dhr. drs. W.D. Hoetmer
E-mail: info@veluwseonderwijsgroep.nl
Tel: (055) 577 97 99
Veluwse Onderwijsgroep
Kanaal Noord 350
7323 AM Apeldoorn
veluwseonderwijsgroep.nl
Op De Krugerstee zitten ongeveer 180 kinderen verdeeld over acht groepen. Op onze school werken we met het leerstofjaarklassensysteem: kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd zitten bij elkaar in de groep en krijgen dezelfde basisstof aangeboden. Vanuit deze basisstof differentiëren we naar het eigen niveau van de leerling: waar nodig krijgen leerlingen extra instructie en oefenstof, of kunnen leerlingen met extra stof of verrijking aan de slag gaan. Leerlingen waarvoor de benodigde stof te veel afwijkt van deze basisstof krijgen van ons een leerprogramma op maat. De organisatie van het onderwijs is vastgelegd in groepsplannen.
Op basisschool De Krugerstee vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom en prettig voelt. We zijn daarom een kanjerschool. Tijdens de kanjertraining leren we gedrag herkennen en oefenen we om gedrag te beïnvloeden. Om onze kanjers te ondersteunen en te helpen, hebben we een aantal basisregels opgesteld.
Op De Krugerstee heb ik respect voor mijzelf en de ander en dat laat ik zien en horen:
Overige afspraken:
Aan het begin van het schooljaar, tijdens de Gouden weken, worden er ook samen met de kinderen en leerkracht groepsafspraken gemaakt en is er veel aandacht voor onze schoolafspraken.
Je niet aan de regels houden, heeft consequenties. Bij overschrijding van de regels is er onderscheid te maken tussen frequentie en ernst.
De leerkrachten zullen ongewenst gedrag altijd mondeling melden bij de ouders, zodat u als ouder het met uw kind kunt bespreken. Bij een gedragspatroon volgt er een sanctie, die voor onderbouw en bovenbouw verschillend is. In de onderbouw wordt u als ouder uitgenodigd voor een gesprek met leerkracht en leerling. In de bovenbouw moeten kinderen strafregels schrijven en ondertekend bij de leerkracht inleveren. Het schrijven van de strafregels gebeurt in de eigen tijd en niet onder lestijd. De leerkracht zal elke stap noteren in ParnasSys en u kunt dit ook inzien via het ouderportaal van ParnasSys.
De regels gelden voor alle betrokkenen binnen De Krugerstee. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om daaraan te werken met elkaar en het goede voorbeeld te blijven geven aan onze leerlingen.
Sancties
Als een leerling zich niet aan een afspraak houdt, wordt dit besproken met de leerling en kan er een passende sanctie volgen. Bij herhaling of ernstige incidenten bespreken wij dit met de ouders.
Schorsing
Bij ernstige verstoring van de rust en veiligheid van leerkrachten en kinderen kan een kind geschorst of verwijderd worden. Schorsing is aan de orde wanneer onmiddellijk moet worden opgetreden en er tijd nodig is voor het zoeken naar een oplossing. Een schorsing gaat altijd samen met gesprekken met kind, ouders en leerkracht. Verwijdering is een ordemaatregel bij zodanig ernstig wangedrag van een kind, dat het kind niet langer op school kan blijven. De beslissing voor deze maatregel wordt genomen door de directeur van de basisschool en in overleg met het college van bestuur. Verwijdering kan eveneens plaatsvinden als de school niet in staat is de benodigde zorg te verlenen.
Bij het onderwijsleerproces van de kinderen is het van het allergrootste belang dat de basis goed wordt gelegd. Daarom besteden wij op onze school bijzondere aandacht aan de ontwikkeling van de kinderen in de groepen 1 t/m 4. Dat doen we in de eerste plaats door er voor te zorgen dat de groepen niet te groot worden.
Ook werken we met zorgvuldig geselecteerde up-to-date materialen. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal. We werken en spelen aan de hand van thema’s. De thema’s sluiten aan bij het kind en zo veel mogelijk bij de actualiteit. Zo behandelen we onderwerpen als herfst, water, tandarts, vakantie of het krijgen van een broertje/zusje als dat op leerlingen van toepassing is. Door veel met leerlingen te praten en door ze spelenderwijs allerlei dingen te laten ervaren, leren ze veel woorden en begrippen. Deze taalactiviteiten komen aan bod tijdens het kringgesprek, maar ook verspreid over de schooldag in de vorm van voorlezen, vertellen, versjes leren in een kleine (taal)kring en taal spelletjes. Dit is een goede voorbereiding op de latere kennisgebieden taal, lezen, rekenen en wereldoriëntatie.
Werklessen
In de werklessen geven we opdrachten die inspelen op de ontwikkelingsbehoeften van het kind en proberen we het kind uit te dagen een stapje verder te gaan. Tijdens de werklessen worden activiteiten gedaan als werken met constructiemateriaal, creatief, computeren en het spelen in diverse themahoeken. De opdrachten zijn altijd gericht op de ontwikkeling van een bepaald gebied: motoriek, oog-handcoördinatie, zintuiglijke ontwikkeling of taal- en rekenontwikkeling.
Expressie en beweging
In het lesprogramma is ook ruimte voor expressie en beweging. Kleuters hebben een rijke fantasie en zijn heel creatief. We spelen daarop in door bijvoorbeeld muziek te maken, te dansen en toneelstukjes op te voeren. Het verder ontwikkelen van de creativiteit vinden wij heel belangrijk, omdat de kinderen leren flexibel om te gaan met hun omgeving, nieuwe dingen te bedenken en uit te werken.
Er is dagelijks tijd voor beweging en vrij spel. We beschikken over een groot afgeschermd schoolplein en in onze school is een fijne ruimte om te spelen en te bewegen. Het speellokaal beschikt over allerlei materialen waar kinderen zich lekker mee kunnen uitleven. Daarnaast maken we gebruik van de vakdocent bewegingsonderwijs Demi Diepenbroek, die de leerlingen lesgeeft in dans en beweging.
Bijzonder is dat we beschikken over een afgeschermd buitenterrein naast ons klaslokaal. Deze buitenpatio gebruiken we als verlengstuk van ons klaslokaal. Zo hebben we meer ruimte om te werken en kunnen we ook meer variëren. Denk daarbij aan een watertafel, schilderen in de buitenlucht en het maken van een kasteel met ons constructiemateriaal.
Sociale vaardigheden
Uiteraard hebben we ook aandacht voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Tijdens het spelen en werken leren leerlingen bijvoorbeeld samen spelen, materialen delen en contact maken met elkaar. Ook in de onderbouw werken we al met Kanjertraining om dit proces te stimuleren en te begeleiden.
In groep twee intensiveren wij de voorbereidingen voor het lees-, reken- en schrijfproces in groep 3. Wij starten met het werken met materialen van groep 3 zodat de kinderen hier spelenderwijs mee vertrouwd raken.
In de onderbouw hebben de leerlingen een stevige basis gelegd waarop in de midden- en bovenbouw wordt verdergegaan. Vanaf groep 3 maakt het spelend leren langzaam plaats voor het ontdekkend leren. In de loop der jaren leren de leerlingen steeds zelfstandiger te werken.
We besteden veel aandacht aan de basisvaardigheden lezen, taal, schrijven en rekenen.
Taalonderwijs
In het taalonderwijs leren we de leerlingen om zowel mondeling als schriftelijk taal te gebruiken. Leerlingen leren gesprekjes te voeren; je kunt een ander iets vertellen of je kunt je mening verwoorden. Ook leren we de kinderen goed te luisteren naar een ander. Bij taal is het belangrijk dat de leerlingen veel woorden leren kennen. Uitbreiden van de woordenschat is dan ook een vast onderdeel van onze taallessen. Daarnaast leren ze bijvoorbeeld hoe je een goedlopende zin schrijft. De leerlingen leren hoe ze verhalen moeten schrijven en ook hoe de opbouw van een brief/e-mail is. In de hogere groepen gaan leerlingen ook zinnen ontleden en woorden benoemen.
Leesonderwijs
Binnen het leesonderwijs onderscheiden we de volgende vormen: technisch lezen, leesbeleving en begrijpend lezen. Bij technisch lezen gaat het om het goed en vlot lezen van woorden en teksten. Er is aandacht voor zowel instructie als veel oefenen. Hiervoor zetten we verschillende oefenvormen in, zoals lezen in een tweetal, zelfstandig lezen of samen met een tutor. We vinden het heel belangrijk dat leerlingen lezen ook leuk vinden. Met het onderdeel leesbeleving willen we het leesplezier bevorderen en interesse wekken voor de diverse soorten boeken en teksten. Om dit te bereiken, beschikken we over een uitgebreid aanbod van actuele kinderboeken, strips, kranten en informatieboeken. In de gemeenschappelijke ruimte is een bibliotheek waar kinderen boeken kunnen kiezen om te lezen. Ook wordt er in alle klassen voorgelezen, zodat kinderen kennismaken met verschillende genres en schrijvers.
Begrijpend lezen is de belangrijkste vorm van lezen; het gaat erom dat je begrijpt wat je leest, informatie in een tekst weet te vinden en die kunt verwerken. Dit is een zeer belangrijke vaardigheid die de leerlingen in hun volwassen leven veel nodig hebben. Leerkrachten laten veelvuldig zien hoe je informatie uit een tekst haalt en welke strategieën je kunt gebruiken. We oefenen met verschillende soorten teksten, vooral ook samen. Het overleg en samen nadenken over de tekst zijn goede oefeningen.
Rekenonderwijs
Binnen het rekenonderwijs leren de leerlingen de plaats van getallen in een getallenrij kennen en de verschillende oplossingsstrategieën om sommen uit te rekenen. Bij het aanleren van deze basisvaardigheden worden de rekenlessen veel toegepast op herkenbare praktijksituaties. Leerlingen moeten namelijk ook leren welke som er in een rekenverhaal staat. We beschikken over een ruime hoeveelheid gevarieerd materiaal om kinderen op hun eigen niveau te laten oefenen. Met behulp van rekenspelletjes oefenen de kinderen om basissommen vlot uit te kunnen rekenen, wat nodig is om de steeds complexere sommen in de bovenbouw ook te kunnen uitrekenen.
Schrijfonderwijs
Behalve dat we leerlingen leren duidelijk te schrijven is er binnen het schrijfonderwijs ook veel aandacht voor de verschillende schrijfstijlen. De kleuters maken al kennis met letters en cijfers en maken zelfs al schrijfpatronen. Vanaf groep 3 gaan we dan verder met cijfers, schrijfletters en letterverbindingen. Als leerlingen in staat zijn woorden te schrijven, maken we de stap naar het schrijven van zinnen en het samenstellen van verschillende teksten. Tot en met groep 6 krijgen de leerlingen gericht schrijfonderwijs.
Binnen ons schrijfonderwijs hebben we ook aandacht voor creatief schrijven. Leerlingen schrijven bijvoorbeeld verhalen, opstellen en gedichten.
Voor het kind de basisschool bezoekt, wordt de belevingswereld opgebouwd uit allerlei gebeurtenissen. Naarmate het kind ouder wordt, wordt de omringende wereld steeds groter.
Op De Krugerstee werken we voor wereldoriëntatie met het lesmateriaal van Blink Wereld. Deze methode is gebaseerd op onderzoekend, ontdekkend en ontwerpend leren. De 21e eeuwse vaardigheden, zoals samenwerken, kritisch denken en informatievaardigheden, komen uitgebreid aan bod. Blink Wereld is erop gericht om kinderen nieuwsgierig te maken naar de wereld en hen vooral veel zelf te laten ervaren en ontdekken. Wanneer kinderen zelf actief bezig zijn, krijgt de leerstof meer betekenis en onthouden ze beter. Ze krijgen hierdoor een goede basiskennis mee en ontwikkelen de vaardigheden die ze in het voortgezet onderwijs en in hun latere leven nodig gaan hebben.
Wereldoriëntatie in groep 3
Hier is geen aparte methode voor; dit onderdeel zit verweven in de leesmethode Lijn 3. Lijn 3 werkt methodisch, in stappen. Bij het thema vervoer leren de kinderen bijvoorbeeld van alles over diverse vervoersmiddelen en ze maken regelmatig uitstapjes.
Wereldoriëntatie in groep 4
In groep 4 staat het zelf doen en ontdekken centraal. De kinderen gaan bijvoorbeeld op zoek naar kriebelbeestjes rondom de school, ze ontwerpen hun eigen droomhuis en maken een auto die op lucht kan rijden. Elk thema bestaat uit vier lessen, waarvan de vierde les echt een maakles is. Elk thema wordt afgesloten met een korte quiz: hiermee wordt herhaald wat in de vier lessen aan bod is gekomen. Bij alle thema’s is apart aandacht voor de opbouw van woordenschat.
Wereldoriëntatie in groep 5 t/m 8
Per jaar werken de kinderen aan vijf grote thema’s over de wereld, waarin de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek en burgerschap geïntegreerd aan bod komen. In deze thema’s krijgen de kinderen basiskennis aangeboden en krijgen ze de ruimte om zelf te onderzoeken wat ze interessant vinden. Na een gezamenlijke introductie van het thema, volgen er vier geleide onderzoekslessen waarin zowel kennis als vaardigheden aan bod komen. Daarna doen de kinderen een ‘test jezelf’ en vervolgens gaan ze aan de slag met een eigen onderzoek. Dat kan zelfstandig, in tweetallen of in groepjes zijn. Bij elk thema werken ze naar een gezamenlijk eindproduct toe, bijvoorbeeld een informatiemarkt over aardse extremen, een experimenteel gerecht of een partijprogramma. In de eindpresentatie leren de kinderen ook van wat hun klasgenoten hebben uitgezocht.
De thema’s bieden veel aanknopingspunten voor interessante gesprekken thuis. Mocht je leuke voorwerpen hebben die aansluiten bij een thema, neem ze dan vooral mee naar school!
Topografie in groep 5 t/m 8
In de lessen komt topografie voor wanneer dit aansluit bij het thema. Zo worden in het thema ‘Ik hou van Holland’ voor groep 5/6 de Nederlandse provincies behandeld. De 300 belangrijkste plaatsen (toponiemen) worden daarnaast geoefend via de online game Topomaster. Met deze game kunnen de kinderen zowel thuis als op school aan de slag.
Op www.blinkwereld.nl vind je meer informatie over het lesmateriaal.
Techniek
Het doel van techniekonderwijs is kinderen te laten ervaren (visueel, auditief, etc.) hoe de diverse natuurlijke en technische wetten in elkaar steken. Daarnaast is techniek praktisch bezig zijn en vooral ook gewoon leuk en uitdagend.
Verkeer
Bij ons op school is verkeer een belangrijk onderwerp. De leerlingen moeten leren hoe zij rekening moeten houden met andere verkeersdeelnemers. Hiervoor beschikken wij over materiaal van Veilig Verkeer Nederland. Dit bevat een doorgaande lijn van groep 5 tot en met 8. In groep 7 nemen de kinderen deel aan een praktisch en theoretisch verkeersexamen van VVN. Het examen bestaat uit een theoretisch gedeelte dat op school wordt afgenomen en een praktisch gedeelte dat plaatsvindt in het centrum van Vaassen. Kinderen die een voldoende resultaat halen, krijgen een verkeersdiploma.
Engels
De Engelse taal is bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving. Om onze leerlingen hier goed op voor te bereiden, krijgen zij het vak Engels vanaf groep 1. Kinderen leren op jonge leeftijd relatief eenvoudig en goed een tweede taal.
Ook ontwikkelen ze zo hun taalgevoel nog beter, wat vooral het Nederlands ten goede komt en daarmee alle andere vakgebieden. Daarnaast geef je hiermee de leerlingen een extra voorsprong in het vervolgonderwijs.
Expressiviteit is het vermogen om uiting te geven aan gevoelens en gedachten en loopt door alle activiteiten heen. Wij vinden het vooral belangrijk leerlingen het vertrouwen te geven om zich op verschillende manieren uit te drukken. In samenwerking met Cultuurplein Noord Veluwe organiseren we ieder jaar een projectweek op het gebied van kunst en cultuur voor onze leerlingen. Waar mogelijk wordt de projectweek afgesloten met een presentatie aan ouders, opa’s en oma’s, etc. We bezoeken daarnaast regelmatig een toneelstuk, een dansvoorstelling of een museum.
De kinderen van groep 5 t/m 8 gaan jaarlijks naar de schouwburg waar zij een voorstelling van de ASK bekijken.
Voor ons kunst- en cultuuronderwijs hebben wij een meerjarenplanning gemaakt om te zorgen dat alle leerlingen gedurende hun basisschooltijd met de diverse onderwerpen in aanraking komen. Jaarlijks is er een projectweek.
Door de opkomst van allerlei technieken bewegen mensen steeds minder. Wij willen leerlingen meegeven dat bewegen gezond is en ook erg leuk. Maar bewegingsonderwijs is ook een leervak. Daarom werken wij tijdens deze lessen aan de ontwikkeling van het bewegingsgedrag van de kinderen. Wij hebben een programma opgesteld zodat verspreid over het hele jaar tijdens de gymlessen alle leerlijnen aan bod komen, o.a. springen, zwaaien, mikken, balanceren, rollen en bewegen op muziek.
Meer informatie krijgt u aan het begin van het schooljaar van de leerkracht.
Bij al onze activiteiten hebben we oog voor de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van kinderen. In onze school werken we met het concept Kanjertraining, dat zoals de naam al aangeeft van groep 1 tot met groep 8 aan kanjers bouwt. Dit gebeurt aan de hand van een methode, maar vooral ook aan de hand van de dagelijkse momenten van interactie: in de klas, op het plein, in de gang.
Het belangrijkste doel van de Kanjertraining is dat een kind positief over zichzelf en de ander leert denken. Als gevolg hiervan heeft het kind minder last van sociale stress. Het kind leert op een goede manier met de ander en zichzelf om te gaan. Binnen de Kanjertraining worden kinderen geconfronteerd met de gevolgen van hun gedrag. Ze krijgen die informatie van hun klasgenoten en indien nodig van de leerkrachten. We leren de kinderen dat ze in elke situatie de keuze hebben hoe te reageren en daarmee ook kiezen voor de gevolgen van hun keuze.
In de lessen komen de volgende onderdelen aan de orde:
Tijdens deze les staat centraal dat iedereen een eigen mening, wensen en gevoelens heeft. We oefenen om te gaan met verschillende situaties, ons bewust te zijn van ons gedrag en vertrouwen in onszelf te krijgen.
Hier ben ik
het is goed dat ik er ben
er zijn mensen die van mij houden
niet iedereen vindt mij aardig
dat hoort zo
ik luister wel naar kritiek
ik zeg wat ik voel en wat ik denk
doet iemand vervelend tegen mij?
dan haal ik mijn schouders op, jammer dan
doet iemand naar, dan doe ik niet mee.
ik gedraag me als een kanjer
want ik ben een kanjer!
Als school vinden wij het noodzakelijk dat we kinderen leren zelfstandig te werken. Dit gaat niet vanzelf. We beginnen bij de jongste kinderen met het bijbrengen van het begrip zelfstandigheid. Daarvoor werken we met materialen als de rode sjaal en het kiesbord. Ook zelfredzaamheid hoort daarbij: het zelfstandig naar de wc gaan, zelf aan- en uitkleden bij de gymlessen.
In de groepen 3 tot en met 8 wordt eveneens gebruikgemaakt van diverse hulpmiddelen. Een voorbeeld hiervan is het ‘verkeerslicht’. Zodra het licht op rood staat, is het de bedoeling dat de kinderen zo veel mogelijk zelfstandig werken.
Problemen die zich voordoen, proberen ze zelfstandig op te lossen. In groep 3 wordt hierbij een aanzet gegeven tot het geven van hulp aan elkaar. Deze stappen vergroten wij steeds in de volgende groepen. Zo proberen we de jongste kinderen stap voor stap zelfstandigheid bij te brengen.
Vanaf groep 4 neemt de zelfstandigheid nog meer toe als we gaan starten met het leren plannen. Ook dit breiden wij elk jaar iets uit. We zien dit als voorbereiding op het voortgezet onderwijs.
Onze ervaring is dat kinderen door zelfstandig te werken creatiever worden in het vinden van oplossingen voor problemen en dat de zelfredzaamheid toeneemt. Er vindt meer overleg tussen de kinderen plaats en de leerkracht heeft dan tijd om kinderen die extra zorg nodig hebben goed te begeleiden. Het is mogelijk dat niet alle kinderen die zelfstandigheid aankunnen.
Vanzelfsprekend wordt daar rekening mee gehouden. Sommige kinderen hebben dan wat extra begeleiding nodig en die wordt gegeven. Boven alles staat natuurlijk dat we de kinderen een weektaak geven waarvan we weten dat ze die aankunnen. Aan het eind van een lesuur gaan we regelmatig samen even kijken hoe het is gegaan: waren er nog problemen die je niet op kon lossen? Hoe ben je er toch uitgekomen? Met dit leren door reflecteren wordt al gestart bij de kleuters. Al met al een manier van werken waar wij als school, leerlingen en ouders positief over zijn.
Onze school probeert leerlingen een actieve houding mee te geven als het gaat om burgerschap. In de klas en op het schoolplein komt het kind in aanraking met gebeurtenissen die ook voorkomen in de samenleving. Wij oefenen daarom met de kinderen hoe zij kunnen omgaan met verschillende situaties, hoe zij zich bewust worden van hun gedrag en hoe zij vertrouwen in zichzelf krijgen.
We werken volgens een methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling, waarmee we kinderen leren om te gaan met actief burgerschap, conflicten en het nemen van verantwoordelijkheid. Tijdens het vak levensbeschouwing stimuleren we kinderen een eigen levensbeschouwelijke identiteit te ontwikkelen. We leren de kinderen vragen te stellen en na te denken over de verschillende geloven en rituelen. We leren de kinderen respectvol om te gaan met seksualiteit en met (seksuele) diversiteit binnen de samenleving.
Onze leerlingen krijgen ook expressievakken. Wij vinden het belangrijk om kinderen het vertrouwen te geven om zich uit te drukken. Dit leren zij in beeldende vakken zoals tekenen, literatuur, drama en dans.
Tijdens uitstapjes, projecten en excursies leren we kinderen aandacht te hebben voor andere culturen en staan we stil bij maatschappelijke thema’s.
Wij vinden het belangrijk om kinderen een stevige basis voor de rest van hun schoolloopbaan en toekomst mee te geven. Dat doen we door goed onderwijs aan te bieden, maar we bieden uw kind ook méér!
Verjaardagen
De verjaardagen van de kinderen vieren we in de klas. De kinderen mogen hun klasgenoten trakteren. Wij willen benadrukken dat we gezond eten belangrijk vinden en willen daarom ook vragen om voor een gezonde traktatie te zorgen. In de groepen 1 t/m 4 bent u van harte welkom deze verjaardag mee te vieren. Vanwege Corona zijn deze regels tijdelijk aangepast!
Gezonde school
De Krugerstee wil een gezonde levensstijl stimuleren. Daarom adviseren wij u uw kind op woensdag, donderdag en vrijdag fruit mee te geven. In het kader van milieubewustzijn vragen wij u uw kind een broodtrommel en beker mee te geven. De Krugerstee zal in de periode van november tot april schoolfruit en schoolmelk verzorgen.
Schoolreisje
Eén keer per jaar gaan de kinderen op schoolreisje. De invulling van deze dag gaat in overleg met de activiteitencommissie. De onderbouw gaat in de buurt op schoolreisje en de bovenbouw gaat met de bus wat verder weg. Het schoolreisje wordt gefinancierd van de (vrijwillige) ouderbijdrage.
Schoolkamp
De kinderen van groep acht hebben een schoolverlaterskamp van drie dagen. De begeleiding bestaat die dagen uit twee leerkrachten. Voor deze dagen vragen wij de ouders een financiële bijdrage.
Actie voor het goede doel
Elk jaar houden we een actie voor een goed doel. Met verschillende activiteiten zamelen we zo veel mogelijk geld of materialen in. Dit goede doel wordt gekoppeld aan een lesprogramma waarin de leerlingen uitleg krijgen over de noodzaak en het nut van de betreffende actie.
Excursies
Gedurende de acht schooljaren gaan de leerlingen mee met diverse excursies. We bezoeken een kinderboerderij, de bibliotheek, een museum en een kunstenaar. Met de oudere leerlingen gaan we op de fiets of met de bus. Bij deze excursies is het noodzakelijk dat wij hulp krijgen van ouders voor begeleiding en vervoer.
School- en sporttoernooien
Door het jaar heen organiseren de gemeente en sportverenigingen allerlei buitenschoolse sportactiviteiten voor de groepen 1 tot en met 8. Uiteraard doen wij als school volop met deze sportactiviteiten mee. De kinderen kunnen zich dan via de school daarvoor opgeven. Wel is het zo dat we pas meedoen wanneer zich voldoende ouders aanmelden als begeleider en/of als scheidsrechter.
In dit gedeelte vindt u informatie over voorzieningen die wij u bieden.
Bibliotheek
In de gemeenschappelijke ruimte hebben we een uitgebreide bibliotheek. Kinderen kunnen hier terecht om informatie te krijgen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
De beschikbare materialen kunnen kinderen gebruiken bij het maken van opdrachten, zoals een werkstuk.
ICT
ICT is niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving. We spelen daar op onze school op in door kinderen te laten kennismaken en vertrouwd te laten raken met de verschillende gebruiks- en communicatiemogelijkheden van ICT. Op school hebben we een netwerk van computers die zijn aangesloten op het internet. Daarnaast werken we in de klaslokalen met digitale schoolborden, die ook aangesloten zijn op ons netwerk en internet. We begeleiden de kinderen bij het gebruik van internet. We leren ze bovenal alert te zijn en maken afspraken over het gebruik van internet.
In de onderbouwgroepen maken we gebruik van iPads. Hierop staat educatieve software om in te zetten tijdens de lessen. Daarnaast hebben we verschillende materialen om te leren programmeren, zoals de Bee-Bot, Blue-Bot en Ozobot.
In de midden- en bovenbouwgroepen werken de kinderen met Snappet. De verwerking van de instructies voor de vakken rekenen, taal en spelling doen de kinderen op de tablets. Deze geeft direct aan of het goed of fout is. Daarnaast kan de leerkracht meekijken en de resultaten volgen, maar ook direct extra instructie geven waar nodig.
Samenwerking peuterspeelzaal en groep 1/2
Er worden in toenemende mate gezamenlijke activiteiten ondernomen met de peuterspeelzaal en de groepen 1/2 van De Krugerstee. De overgang van de peuters naar de kleutergroepen wordt op deze manier voor de kleintjes veel gemakkelijker. We werken nauw samen met KOM Kinderopvang. Wekelijks komen de oudste peuters (3+) bij onze kleuters een deel van een ochtend meedraaien.
De Krugerstee biedt voor- en naschoolse opvang en peuteropvang in samenwerking met KOM Kinderopvang. De voorschoolse en naschoolse opvang zal vanaf november 2020 in De Krugerstee plaatsvinden.
https://www.komkinderopvang.nl/
KOM Kinderopvang verzorgt voor De Krugerstee de buitenschoolse opvang. BSO de Basisbende is gevestigd in De Krugerstee vanaf november 2020. Vaste medewerkers halen de kinderen op uit school. Kinderen worden op een professionele, maar ook gemoedelijke en liefdevolle wijze opgevangen. Bij de BSO worden naast het vaste dagelijkse programma allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals het bereiden van simpele gerechten en het maken van een schilderij in het atelier. Daarnaast wordt met regelmaat een speeltuin of kinderboerderij bezocht. Ook tijdens vakanties zijn kinderen welKOM. Tijdens de vakanties biedt KOM een speciaal programma aan voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar en kinderen ouder dan 8 jaar.
Wilt u meer informatie over de opvangmogelijkheden van KOM Kinderopvang, neem dan een kijkje op de website: www.KOMkinderopvang.nl, of bel: (0578) 56 99 60.
Ons team bestaat uit een locatiedirecteur, leerkrachten, een intern begeleider (IB’er), een ICT-coördinator, een administratief medewerker en een conciërge.
De locatiedirecteur is eindverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Elke klas heeft een leerkracht. Het beleid van onze school is maximaal twee leerkrachten per klas. Leerlingen en ouders hebben voornamelijk contact met hun eigen juf en/of meester, die de lessen verzorgt en altijd klaarstaat voor de kinderen en hun ouders.
De intern begeleider bewaakt de zorgstructuur van de school en coacht de leerkrachten bij de speciale leerlingenzorg. Onze ICT-coördinator helpt ons bij te blijven in de snel groeiende mogelijkheden die ICT ons biedt.
Groep | Leerkracht | Opmerkingen |
Groep 1/2A |
Kim van Ommen Elian van Eendenburg |
dinsdag, woensdag maandag, donderdag, vrijdag |
Groep 1/2B |
Anneleine Burgers Bibiane Abeln |
maandag, dinsdag, woensdag donderdag, vrijdag |
Groep 3 | Linda Rodijk | maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag |
Groep 4 |
Linda Toth Natascha van Vliet Tessa Koot |
maandag, dinsdag, woensdag donderdag, vrijdag maandag, woensdag, vrijdag |
Groep 5 |
Monique Ypma Mireille Laset |
maandag, dinsdag woensdag, donderdag, vrijdag |
Groep 6 |
Chantal Lieskamp Karin Proper |
maandag, dinsdag woensdag, donderdag, vrijdag |
Groep 7 | Barbara Kok | maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag |
Groep 8 |
Charlotte de Kroes Rikst Buis |
maandag, dinsdag woensdag, donderdag, vrijdag |
Gymdocent Ondersteuning |
Demi Diepenbroek Marjelle Hendrik Rikst Buis |
dinsdag, vrijdag maandag, woensdag, donderdag, vrijdag dinsdag |
Gelukkig worden we regelmatig bijgestaan door behulpzame ouders. Zo helpen zij ons bij leesactiviteiten, bijzondere feesten en als begeleider op sport- en speldagen. Deze extra handen maken allerlei activiteiten mogelijk. Meer hulp is altijd welkom!
De Krugerstee is een opleidingsschool voor de lerarenopleiding van Hogeschool Saxion. Op school komen jaarlijks vier studenten die meedraaien in de groepen. Ze geven lessen en leren de kneepjes van het vak van een geschoolde mentor (groepsleerkracht). De Krugerstee heeft ook een opleider in de school, die verantwoordelijk is voor een optimale facilitering qua ontwikkeling van de studenten. Op deze manier werken we samen om studenten op de werkvloer op te leiden voor een boeiend werkveld!
De school werkt niet alleen nauw samen met de pabo van Saxion in Deventer, maar ook met andere opleidingen uit de regio. We geven mbo- en hbo-studenten de gelegenheid de praktische opdrachten van hun studie uit te voeren. De student loopt hiervoor een bepaalde periode mee met een groepsleerkracht of een vakleerkracht. We hebben in schooljaar 2020-2021 ongeveer acht studenten op de werkvloer rondlopen. Ze brengen ook altijd mooie vernieuwingen met zich mee en kunnen kinderen vaak iets extra’s bieden.
Vierdejaars pabostudenten kunnen bij ons op school een LIO-stage doen. Na een inwerkperiode zal de student zelfstandig voor de klas staan. Een vierdejaars student is een collega binnen het team en neemt ook alle verantwoordelijkheden op zich, natuurlijk wel met een veilig vangnet van een leerkracht. De leerkracht coacht de student en helpt hem of haar bij oudercontacten. Een vierdejaars student wordt alleen geplaatst na een sollicitatieprocedure.
Als een leerkracht niet aanwezig kan zijn op school, dan kan de schoolleiding vervanging aanvragen. In tijden van het lerarentekort krijgen we niet altijd een invaller toegewezen. Mocht er geen invaller beschikbaar zijn, dan heeft de school een aantal opties:
Voor deze maatregelen kiezen we maximaal 1 x per week. Het splitsen of samenvoegen van groepen geeft binnen de gehele school onrust en is niet bevorderlijk voor de leerprocessen van de kinderen. De directeur of intern begeleider nemen alleen bij hoge uitzondering een groep over.
In deze tijden is het regelen van vervanging niet altijd meer mogelijk en we zijn dan ook met enige regelmaat genoodzaakt ouders te vragen hun kind thuis op te vangen. De school is verplicht om opvang te regelen, maar dit is alleen noodopvang en vaak in een andere groep. Het is daarom verstandig om als ouders en verzorgers een alternatief achter de hand te hebben. Ouders kunnen elkaar daarin ook ondersteunen.
Door corona is uitval van leerkrachten en kinderen vaker aan de orde. We onderzoeken daarom op welke haalbare manier we thuisonderwijs zouden kunnen verzorgen bij lesuitval. U kunt hierbij denken aan het delen van het lesrooster en de lestaken van de kinderen. Kinderen kunnen dan thuis via Snappet de taken maken. Via de nieuwsbrieven houden we u op de hoogte.
Wij vinden het belangrijk dat we kritisch blijven kijken naar onze school en dat we onszelf en ons onderwijs blijven verbeteren c.q. ontwikkelen. Dit maakt dat we tijd stoppen in studie en scholing. Meestal doen we dit in teamverband, maar het komt ook voor dat een individuele leerkracht zich ontwikkelt op een bepaald gebied. Soms hebben de leerlingen hierdoor een dag of middag geen les.
Het team volgt nu een scholing op het gebied van didactisch handelen. Een leerkracht geeft iedere dag les aan een groep leerlingen die allemaal verschillende onderwijsbehoeften hebben. Hoe speel je hierop in en haal je alles uit je les en instructie? Tijdens de lessen passen ze de stappen toe van het Doordacht Passend Lesmodel van de CED-Groep.
Daarnaast volgen veel leerkrachten de scholing voor rekenen Met Sprongen Vooruit. Tijdens deze scholing leren leerkrachten diverse spelen om kinderen actief, bewegend en handelend te laten rekenen. Een mooie aanvulling naast het werken op een tablet met Snappet.
Voor Snappet volgen de leerkrachten een training om er meer uit te halen. Hoe kunnen we nog kindgerichter werken en welke informatie kunnen we uit Snappet halen? Een mooie verdieping op de basistraining.
In de onderbouw volgen alle kleuterleerkrachten een scholing op het gebied van spelend leren. Hoe kun je kinderen in een rijke leeromgeving stimuleren om te leren? Hoe prikkel je de nieuwsgierigheid van het jonge kind?
Leerkrachten kunnen daarnaast ook nog individueel scholing volgen, zoals bewegingsonderwijs, bedrijfshulpverlening enz.
Kinderen komen op school om zich te ontwikkelen en om te leren. Het onderwijsaanbod is erop gericht de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling.
Hiervoor is het heel belangrijk dat de leerkracht frequent zicht heeft op de ontwikkelingen van uw kind, zodat hij/zij tijdig en adequaat kan bijsturen. Door het jaar heen hebben wij een doordacht schema van observaties en metingen, bestaande uit beproefde, zo veel mogelijk objectieve, instrumenten. Dit bijsturen wordt door de leerkracht vastgelegd in een groepsplan dat regelmatig wordt geëvalueerd.
Over elke leerling heeft de leerkracht overleg met onze intern begeleider. Zij bewaakt en coördineert ons gehele zorgsysteem en zorgt ervoor dat deze leerlingen ook in hun zorg een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m 8 hebben. Van iedere leerling wordt gedurende zijn of haar schoolloopbaan een dossier bijgehouden. In dit dossier archiveren wij de inschrijfgegevens, observatieverslagen, rapporten, toetsgegevens en andere relevante gegevens. Ouders kunnen inzage krijgen in het dossier van hun kind, u kunt hiervoor een afspraak maken bij onze intern begeleider.
Een nieuwe school is voor een kind altijd spannend. Of het nu gaat om de stap van de peuterschool naar de basisschool of van instroom in een hogere klas, het gaat altijd gepaard met een hoop veranderingen en indrukken. Wij helpen graag ervoor te zorgen dat uw kind snel zijn plaats heeft gevonden. Wanneer u uw kind aan wilt melden, vragen wij u altijd met uw kind langs te komen. We nemen de tijd om kennis te maken met elkaar en met de school. Om uw kind rustig te laten wennen wanneer het start op school, hebben we ervoor gekozen om uw kind niet in de maanden december en juli te laten beginnen. Dit zijn drukke en volle maanden, met vieringen, de afronding en veel bijzonderheden. Dit geeft niet de rustige en veilige start die wij willen bieden. Mocht uw kind een aantal weken na aanvang van het schooljaar 4 worden, dan raden wij aan uw kind juist vanaf de start te laten komen. Deze eerste weken zijn de gouden weken, waarin de groepsbinding plaatsvindt, alle regels en structuren duidelijk worden en de basis wordt gelegd. Het is goed dat uw kind daar meteen in meegenomen wordt. Een goede start is het halve werk!
Als alles verloopt zoals we verwachten, zal uw zoon/dochter na groep 8 zijn/haar schoolloopbaan voortzetten in het voortgezet onderwijs (VO).
Al in groep 7 zal de leerkracht u in november een eerste globale richting van een schooladvies geven. U kunt dan tijdens de open dagen van de verschillende scholen voor voortgezet onderwijs al beginnen met oriënteren. Aan het eind van groep 7 zal er een preadvies gegeven worden. De leerkracht van groep 7 zal hiervoor steeds vooraf in overleg gaan met de leerkracht van groep 6, groep 8 en de intern begeleider.
Het definitieve schooladvies zal de leerkracht van groep 8 in februari met ouders en kind bespreken. Dit advies is gebaseerd op observaties van persoonskenmerken (o.a. taakgerichtheid, zelfstandigheid, motivatie, in hoeverre de leerling de leerkracht nodig heeft), de scores van het Cito leerlingvolgsysteem en zal tot stand komen na overleg met de leerkrachten van de bovenbouw en de intern begeleider. Nadat dit besproken is met de ouders geeft de school voor 1 maart het advies door aan het voortgezet onderwijs (VO).
Naar aanleiding van de open dagen maakt u met uw kind een keuze uit één van de aangeboden VO-scholen. De inschrijving verzorgt u zelf en dient u vóór 15 maart te hebben gedaan als u kiest voor de RSG in Epe, vóór 1 april als de keuze is gevallen op één van de VO-scholen van de Veluwse Onderwijsgroep. Een kopie van de inschrijving levert u op de basisschool weer in.
Eindtoets
Daarnaast doen de leerlingen van groep 8 in april mee aan de centrale eindtoets. De resultaten daarvan zijn in mei bekend. Als een leerling de centrale eindtoets beter maakt dan verwacht, zal de basisschool het schooladvies heroverwegen, in overleg met de ouders. Dat kan leiden tot een wijziging in het schooladvies, maar er kan ook beslist worden dat het schooladvies blijft zoals al eerder is gegeven. Soms maken leerlingen de eindtoets minder goed dan verwacht. In dat geval mag de basisschool het schooladvies niet aanpassen.
PO-VO avond
Aan het begin van het schooljaar wordt u samen met de groepsleerkracht uitgenodigd voor een ‘PO-VO avond’ op een van de Apeldoornse scholen voor voortgezet onderwijs. Op deze avond ontvangt u informatie over de rest van het schooljaar en over de mogelijkheden van het voortgezet onderwijs in Apeldoorn.
Daarnaast zullen wij u op de hoogte houden van open dagen van alle middelbare scholen in Apeldoorn en Epe. In deze periode van selectie, aanmelden nieuwe school, afscheid nemen, etc. wordt u begeleid door de leerkracht van groep 8.
Dyslexie is iets wat vroegtijdig gesignaleerd moet worden. Het snel signaleren en bijsturen voorkomt onnodige achterstanden en onnodige faalervaringen bij kinderen. Om dit te bereiken werken wij met een speciaal protocol in de groepen 1 t/m 8. De aanpak hiervan gaat net als de overige zorgactiviteiten in overleg en afstemming met ouders.
Om goed te kunnen leren moet het kind zich allereerst veilig voelen. Veiligheid in de klas om lekker te werken en mee te doen, maar ook veiligheid op het schoolplein of op momenten dat er door de juf of meester even geen toezicht is. Om deze basis te kunnen bieden hebben wij een pestprotocol en werken wij met Kanjertraining. Natuurlijk is dit geen garantie dat er nooit gepest wordt. Wel voorkomt het structureel pestgedrag en geeft het de leerkracht een handvat om vervelend gedrag aan te pakken. In onze aanpak zit een rode draad van groep 1 tot en met groep 8. Al onze leerkrachten zijn hiervoor speciaal opgeleid.
We willen een veilige school zijn, daarom werken we hard aan een goede sfeer en zorgen ervoor dat het in het schoolgebouw veilig is. De school is uitgerust met brand- en rookmelders, een ontruimingsinstallatie en diverse blusmiddelen.
De vluchtroutes zijn duidelijk aangegeven en twee keer per jaar houden we een ontruimingsoefening. Alle speeltoestellen voldoen aan de veiligheidseisen en worden jaarlijks daarop gecontroleerd. Voor en na schooltijd zijn er altijd leerkrachten op het plein om een oogje in het zeil te houden. Als we naar activiteiten buiten het schoolterrein moeten, gaan we altijd onder begeleiding. Op school hebben we gecertificeerde bedrijfshulpverleners, die weten wat ze moeten doen als er sprake is van ongelukken. Bij alles wat wij doen aan activiteiten en excursies staat veiligheid voorop!
Sociale veiligheid
Een sociaal-veilige omgeving is een belangrijke voorwaarde voor een kind om zich te ontwikkelen en te kunnen leren. Wij besteden daar veel aandacht aan op verschillende manieren:
Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, moeten die zoveel mogelijk krijgen in het reguliere onderwijs. Dat is het uitgangspunt van de Wet passend onderwijs.
Door deze wet zijn scholen verantwoordelijk voor het bieden van een passende onderwijsplek aan ieder kind. Onze school werkt samen met andere scholen in de regio en scholen voor speciaal onderwijs zodat we samen alle leerlingen passend onderwijs kunnen geven. Wanneer extra ondersteuning aan de orde is, zal de leerkracht dit altijd met u als ouder, onze intern begeleider en de gedragswetenschapper van de school overleggen. Verder kunnen wij overleggen met de schoolmaatschappelijk werker en de jeugdverpleegkundige die vanuit het CJG aan onze school verbonden zijn. In ons Schoolondersteuningsplan (SOP) hebben wij omschreven welke extra ondersteuning wij aanbieden.
Als blijkt dat kinderen niet in het reguliere onderwijs terecht kunnen, kunnen zij in het speciaal basisonderwijs geplaatst worden. Onze school werkt nauw samen met SBO De Vorm (www.sbodevorm.nl), de school voor speciaal basisonderwijs van de Veluwse Onderwijsgroep. Meer informatie over passend onderwijs in onze gemeente is te vinden op: www.zeeluwe.nl
In 2011 zijn wij gestart met het werken met groepsplannen. Daarin brengen wij een aantal keren per jaar de individuele onderwijsbehoefte van elke leerling in kaart. Dit vormt de basis van het onderwijsaanbod. We doen dit voor de vakken taal, rekenen en lezen. Het werken vanuit groepsplannen biedt de mogelijkheid voor maatwerk en leidt tot betere resultaten.
Momenteel is er veel maatschappelijke aandacht voor meerbegaafde leerlingen. Ook De Krugerstee heeft een passend aanbod voor deze kinderen, dat nog steeds uitgebreid wordt.
De Krugerstee heeft voor alle leerlingen een ongevallenverzekering en een doorlopende reisverzekering afgesloten.
Ongevallenverzekering
Op grond van de ongevallenverzekering zijn de leerlingen verzekerd. Deze verzekering geeft recht op een (beperkte) uitkering indien een ongeval tot overlijden of blijvende invaliditeit leidt. Ook zijn de geneeskundige en tandheelkundige kosten gedeeltelijk meeverzekerd, voor zover de eigen
verzekering van betrokkenen geen dekking biedt (bijvoorbeeld door eigen risico). Materiële schade valt niet onder de dekking; als bijvoorbeeld tijdens de gymles een bril door een bal wordt beschadigd, wordt deze niet door school vergoed. De ongevallenverzekering is afgesloten onder de navolgende voorwaarden:
• € 12.500,00 per persoon in geval van overlijden.
• € 60.000,00 maximaal per persoon in geval van blijvende invaliditeit.
• € 3.000,00 maximaal per persoon voor geneeskundige kosten.
• € 3.000,00 maximaal voor tandheelkundige kosten.
• € 1.500,00 maximaal per persoon bij agressie en geweld.*
*Indien de daaruit voortvloeiende schade het rechtstreeks gevolg is van de werkzaamheden welke verzekerde uit hoofde van zijn/haar functie verricht.
Deze verzekering is van kracht gedurende de schooltijden evenals tijdens het gaan en komen van de scholen, en wel vanaf een uur voor de aanvang tot een uur na het verlaten van de school. Bovendien is deze verzekering van kracht gedurende excursies, schoolreizen en werkweken, die onder leiding staan van de school. In principe vallen alle door de school geïnitieerde activiteiten onder de dekking van de verzekering.
Indien onverhoopt een leerling een ongeval mocht overkomen, moet dit onmiddellijk aan de administratie van de school worden medegedeeld. De leerling ontvangt dan een schadeaangifteformulier dat na invulling en ondertekening onmiddellijk moet worden ingeleverd bij de administratie.
Aansprakelijkheidsverzekering
Voor personeel, vrijwilligers en ouders die aan schoolse dan wel buitenschoolse met de school min of meer verband houdende activiteiten deelnemen heeft de school een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Verzekerd is de aansprakelijkheid voor door derden geleden schade in verband met handelen of nalaten in de verzekerde hoedanigheid, zulks met inachtneming van de in de polis van toepassing verklaarde voorwaarden en rubrieken. Opzet is uitgesloten van de dekking.
Eigendommen van de leerlingen
De school stelt zich niet aansprakelijk voor zoekraken, beschadiging of diefstal van eigendommen van de leerlingen, ook niet uit kluisjes.
Nota bene
Schade die door onrechtmatig handelen van een leerling wordt veroorzaakt, valt onder de eigen verantwoordelijkheid van die leerling (of die van de ouders als de leerling jonger dan 14 jaar is). In geval van schade zal dan aanspraak moeten worden gemaakt op de particuliere verzekering van de betreffende leerling/ouders.
Doorlopende reisverzekering
Deze doorlopende reisverzekering is van toepassing op personeel waaronder stagiaires, vrijwilligers, inleenkrachten en leerlingen en al degenen welke aan schoolse dan wel buitenschoolse met de school min of meer verband houdende activiteiten deelnemen.
Bij onze vertrouwenspersoon, Ester Schrijver, kunnen leerlingen, ouders leerkrachten en medewerkers terecht als ze zich (seksueel) geïntimideerd voelen of als hen fysiek en/of psychisch geweld is aangedaan. Het kan gaan om vervelende uitnodigingen, dubbelzinnige opmerkingen, de manier waarop iemand naar je kijkt, handtastelijkheden of extreme pesterijen. Tevens valt hier discriminatie en extremisme onder.
Daarnaast kunt u ook contact opnemen met mevrouw I. Scheidmann, de vertrouwenspersoon van de Veluwse Onderwijsgroep, bereikbaar via het secretariaat van de Veluwse Onderwijsgroep, telefoonnummer: (055) 542 80 47 of (06) 5434 2455.
Sommige jongeren of kinderen hebben extra hulp nodig. Om hen goed te helpen, is een soepele samenwerking nodig tussen alle leerkrachten, hulpverleners en instanties. De Verwijsindex Gelderland zorgt daarvoor. De Verwijsindex is een systeem waarin hulpverleners en andere professionals de persoonsgegevens registreren van jongeren (tot 23 jaar) waarover zij zich zorgen maken. Deze registratie bevat geen inhoudelijke informatie. Met het afgeven van een signaal in de verwijsindex, wordt het netwerk rondom een kind/jongere in beeld gebracht. Het zorgt ervoor dat de hulpverleners elkaar snel weten te vinden.
Meer informatie: http://www.multisignaal.nl/gelderland-foodvalley/.
Hieronder vindt u een aantal belangrijke formulieren, beleidsplannen en protocollen.
In dit gedeelte vindt u informatie over onze externe contacten. Klik in het menu links voor meer informatie over deze items:
GGD Noord- en Oost-Gelderland
Waar komt die buikpijn van mijn kind vandaan? Groeit mijn kind wel goed? Mijn kind voelt zich somber, wat kan ik doen? Bij deze en andere vragen en zorgen over gezondheid, ontwikkeling, gedrag en opvoeding van uw kind kunt u als ouder(s) terecht bij de jeugdgezondheid van GGD.
De jeugdgezondheid op school
U kunt bij ons terecht met vragen over de lichamelijke ontwikkeling van uw kind zoals groei en motoriek, maar ook voor vragen over opvoeding, gezonde voeding, eetgedrag, psychosociale ontwikkeling of mentale veerkracht. In overleg met ouders en kinderen kunnen we verwijzen naar andere vormen van ondersteuning of naar een huisarts/specialist.
Wat we belangrijk vinden, is dat wij er voor u zijn. U kunt met allerlei vragen rondom het opgroeien van uw kind bij ons terecht. Elk kind wordt een aantal keren door ons uitgenodigd, maar u kunt ook zelf bij onze jeugdverpleegkundige binnenlopen tijdens een inloopspreekuur.
Bij calamiteiten op school kan de jeugdverpleegkundige en/of jeugdarts de school ondersteunen.
Wat doet de jeugdgezondheid in schooljaar 2020-2021
Door de uitbraak van het coronavirus en het sluiten van de scholen per half maart 2020, hebben wij niet alle gezondheidsonderzoeken kunnen uitvoeren. Wij onderzoeken momenteel welk alternatief we u en de kinderen kunnen bieden.
Meer informatie?
Kijk op onze website www.ggdnog.nl/kind-en-opvoeden
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken buiten het inloopspreekuur om? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00-12.00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 088 – 443 31 00. U kunt ook een e-mail sturen naar: jgz@ggdnog.nl.
Het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) is er voor alle vragen over opgroeien en opvoeden. Of het nu om babyverzorging gaat of lastige pubers, om voeding en gezondheid of ontwikkeling en gedrag. U kunt er terecht voor advies en begeleiding en aanvragen voor jeugdhulp. Ook jongeren kunnen bij het CJG terecht, met vragen en/of voor hulp.
Binnen het CJG kunt u alle deskundigheid van verschillende professionals op één plek vinden.
Het CJG is er voor:
• kinderen en jongeren tot 23 jaar;
• (toekomstige) ouders en verzorgers;
• iedereen die werkt met kinderen, jongeren, ouders/verzorgers.
Om de gezondheid, groei en ontwikkeling van uw kind goed te kunnen volgen, wordt uw kind onderzocht in groep 2 en in groep 7. Dit gebeurt door de jeugdarts, assistente jeugdgezondheidszorg, jeugdverpleegkundige en logopedist.
Zij maken deel uit van het CJG. Daarnaast worden kinderen op 9-jarige leeftijd uitgenodigd voor de DTP/BMR vaccinatie. Op 12-jarige leeftijd krijgen de meisjes een uitnodiging voor de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. De vaccinaties worden door de GGD op een centrale locatie in de regio gegeven. Voor het verzetten van een afspraak met de schoolarts kunt u op werkdagen van 8.00-12.00 uur contact opnemen met de GGD: (088) 443 31 00.
Wilt u in contact komen met de orthopedagoog, de (school) maatschappelijk werker, de jeugdhulpverlener of jeugd verpleegkundige/jeugdarts binnen het CJG? Dit kan via school of door contact te zoeken met het CJG.
Bereikbaarheid
Inlooppunt zonder afspraak Vaassen, Dorpsstraat 62 Vaassen: maandag en donderdag, 8.30-12.30 uur.
Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur op: (0578) 72 00 00. www.cjgepe.nl of mail: info@cjgepe.nl.
De Onderwijsinspectie is een overheidsinstantie die controleert of de kwaliteit van het onderwijs goed is en of de regels nageleefd worden. De Inspectie van het Onderwijs bezoekt scholen, voert er een kwaliteitsonderzoek uit en evalueert de uitkomst met de schoolleiding.
Voor vragen over het onderwijs kunt u terecht bij de Onderwijsinspectie via het telefoonnummer: 0800 8051. Informatie vindt u ook op: www.onderwijsinspectie.nl
Stichting Leergeld Noord Veluwe is een organisatie die voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen een aantal activiteiten mogelijk maakt. Hierdoor kunnen deze kinderen ‘meedoen’ met hun leeftijdgenootjes.
Informatie en hulp aanvragen: www.leergeldnoordveluwe.nl
Sommige jongeren of kinderen hebben extra hulp nodig. Om hen goed te helpen, is een soepele samenwerking nodig tussen alle leerkrachten, hulpverleners en instanties. De Verwijsindex Gelderland zorgt daarvoor. De Verwijsindex is een systeem waarin hulpverleners en andere professionals de persoonsgegevens registreren van jongeren (tot 23 jaar) waarover zij zich zorgen maken. Deze registratie bevat geen inhoudelijke informatie. Met het afgeven van een signaal in de verwijsindex, wordt het netwerk rondom een kind/jongere in beeld gebracht. Het zorgt ervoor dat de hulpverleners elkaar snel weten te vinden.
Meer informatie: http://www.multisignaal.nl/gelderland-foodvalley/
Opvoeden gebeurt thuis, maar ook op school. Een groot gedeelte van de dag brengt uw kind door op school. Het is in het belang van uw kind dat ouder en school elkaar ondersteunen in de opvoeding en elkaar informeren over het welzijn van het kind. Een regelmatig contact is daarvoor noodzakelijk. Ouders zijn altijd welkom om te komen praten over hun kind, wel graag op afspraak.
We maken gebruik van Parro, een digitale manier om snel in contact te komen met de leerkracht. U kunt via Parro korte berichten sturen en ook vragen om een gespreksmoment. De leerkracht zal dit andersom ook doen. Voor schooltijd kunt u ook altijd kort iets vertellen aan de leerkracht. Na schooltijd hebben de leerkrachten direct pauze en zijn ze na 14:30 uur weer bereikbaar voor vragen en gesprekken.
Jaarlijks worden er twee oudergesprekken gepland. De leerkracht zet op Parro een aantal beschikbare momenten open, waarop u kunt inschrijven. De gesprekken vinden grotendeels na schooltijd plaats en er is altijd een avonddeel waarop de gesprekken plaats kunnen vinden. We verwachten alle ouders bij deze gesprekken.
Via onze website blijft u op de hoogte van de laatste informatie over alles wat er op onze school gebeurt. Daarnaast informeren wij u op de volgende manieren:
Aan het begin van het schooljaar krijgt u een jaarkalender. Hierop staat precies welke activiteiten u wanneer kunt verwachten. Op die manier kunt u daar al vroeg rekening mee houden. Daarnaast is er in de jaarkalender ook praktische informatie opgenomen, zoals groepsbezetting, verlofregelingen en invulling van de ondersteuning.
Regelmatig krijgen alle ouders en betrokkenen een nieuwsbrief van school. Deze wordt via Parro verzonden en geplaatst op de website. In de nieuwsbrief staat belangrijke informatie vanuit school.
In bijzondere situaties kan het ook zijn dat er themanieuwsbrieven verzonden worden. In die nieuwsbrief staat dan vooral veel informatie over één onderwerp.
Nieuwsbrieven:
Themanieuwsbrief:
Een aantal momenten in het jaar zijn er ook kijkmiddagen. Ouders en belangstellenden mogen dan een kijkje nemen in de school of in de groep. In de jaarkalender of via Parro worden deze momenten gecommuniceerd!
U kunt als ouder ook op visite komen in de groep. U mag dan een dagdeel komen kijken in de groep van uw kind. Op deze manier ervaart u het onderwijs van nu. Hiervoor kunt u contact opnemen met de groepsleerkracht van uw kind.
Aan het begin van het schooljaar wordt per groep een informatieavond gehouden. Op deze avond hoort u de bijzonderheden en de aangeboden lesstof van het komende schooljaar. Ook is het een mooi moment om even kennis te maken met de nieuwe leerkracht.
Vanwege Covid-19 zal er een alternatieve vorm gezocht worden voor de informatieavond.
Alle ouders en kinderen krijgen een informatieboekje mee met informatie over de groep. Hieronder kunt u via een link naar het informatieboekje van uw kind gaan:
Twee keer per jaar wordt u door de leerkracht, via Parro, uitgenodigd om u in te schrijven voor een oudergesprek. De oudergesprekperiode staat ook op de jaarkalender aangegeven.
In het gesprek heeft u het met de leerkracht over het welbevinden en de vorderingen van uw kind. In de bovenbouw mag het kind ook aansluiten bij het gesprek. Mocht u op een ander moment behoefte hebben aan een gesprek, dan is het altijd mogelijk om een afspraak te maken. Er worden geen gesprekken gepland van 14:00 uur – tot 14:30 uur.
Uw kind krijgt twee keer per jaar een rapport mee waarin de vorderingen zijn weergegeven.
De gesprekken met ouders worden vastgelegd in ons volgsysteem ParnasSys. U kunt via het ouderportaal van ParnasSys deze notities inzien. Mocht u vragen hebben over het ouderportaal, dan kunt contact opnemen via administratie@krugerstee.nl
Op www.krugerstee.nl vindt u allerlei informatie over de school. U kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook. Hier vindt u actuele nieuwtjes over leuke gebeurtenissen en activiteiten op school.
We willen u als ouder wel vragen terughoudend te zijn in het plaatsen van foto’s op social media waarop niet alleen uw eigen kind staat, maar ook andere kinderen van onze school. Binnen onze school mogen ouders namelijk aangeven of ze dit wel of niet wenselijk vinden. U mag daarom alleen foto’s maken van uw eigen kind. Wilt u ook rekening houden met het plaatsen van foto’s van de juffen, niet iedereen vindt dit prettig. Vraag even toestemming!
Af en toe maken wij foto’s en/of video-opnames van onze leerlingen. Bij de aanmelding van uw kind op onze school kunt u aangeven of u wel of geen toestemming geeft voor het publiceren van beeldmateriaal van uw kind:
o in een schoolbrochure of flyer
o in de nieuwsbrief naar ouders
o op de website van de school
o in de digitale schoolgids
o op social media accounts van de school (Twitter, Facebook, Instagram)
Mocht u uw toestemming willen wijzigen gedurende de schoolloopbaan van uw kind, dan kunt u dit melden bij de administratie of het zelf doen via Parro. Wij zullen u hier jaarlijks aan herinneren via een bericht in onze nieuwsbrief.
De school gaat zorgvuldig om met de belangen van leerlingen en medewerkers op foto’s. Mocht een leerling bezwaar hebben tegen publicatie van een foto waar hij/zij herkenbaar op staat, dan zal de foto verwijderd worden.
Wanneer u zelf foto- of videomateriaal van kinderen op school op openbare profielsites, zoals Twitter of Facebook, wilt plaatsen, doet u dit dan alleen in overleg en met toestemming van de school.
Activiteitencommissie
De activiteitencommissie wil de samenwerking tussen ouders en de school bevorderen. Zij werkt mee aan het organiseren van activiteiten binnen en buiten de school, zoals het sinterklaasfeest, kerstfeest, carnaval en het schoolreisje. De leden van de activiteitencommissie worden gekozen door de ouders. Voor een goed functionerende school is een activiteitencommissie een onmisbare schakel.
De medezeggenschapsraad (MR)
In de medezeggenschapsraad zijn ouders en het personeel vertegenwoordigd. Leden van de raad worden voor twee jaar benoemd. De medezeggenschapsraad praat mee, geeft advies en beslist mee over zaken die de school aangaan. De vergaderingen zijn openbaar, u bent daar van harte welkom! De medezeggenschapsraad is ook vertegenwoordigd in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). Hierin zijn alle scholen binnen de stichting vertegenwoordigd.
Wij vragen alle ouders vrijwillig een financiële bijdrage te leveren. Met dit geld organiseren we allerlei activiteiten, zoals het schoolreisje, de sinterklaasviering, afscheid groep 8, carnaval en kerst.
Deze ontvangen gelden worden volledig besteed aan de activiteiten voor en met onze kinderen.
Het bedrag wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. U ontvangt aan het begin van het schooljaar informatie over het bedrag en de wijze van vrijwillige bijdrage.
Dagelijks doen we ons uiterste best om goed onderwijs te verzorgen en daarbij oog te hebben voor het welzijn van al onze leerlingen. Toch kan het zijn dat ouders/verzorgers niet tevreden zijn. In dat geval vragen we u contact met ons op te nemen, zodat we in een open en eerlijk gesprek kunnen zoeken naar een oplossing.
· Heeft u een klacht over een situatie in de groep, een opgelegde sanctie, het rapport of de bevordering van uw kind, neemt u dan in eerste instantie contact op met de leerkracht.
· Heeft u een klacht over het functioneren van een medewerker, dan kunt u terecht bij de locatiedirecteur van de school.
· Heeft u een klacht over de locatiedirecteur dan kunt u contact opnemen met algemeen directeur primair onderwijs, Gert Visser, via info@veluwseonderwijsgroep.nl of (055) 577 97 51.
· Heeft u een klacht over de algemeen directeur dan kunt u contact opnemen met het college van bestuur, de heer drs. W.D. Hoetmer, via info@veluwseonderwijsgroep.nl of (055) 577 97 99.
· U kunt eventueel een klacht indienen bij de landelijke stichting Geschillencommissies Bijzonder Onderwijs (GCBO), Postbus 82324, 2508 EH Den Haag, telefoon: (070) 386 16 97, e-mail: info@gbco.nl, website: www.gbco.nl
Fietsen
Leerlingen kunnen met de fiets naar school komen. Naast de school zijn stallingen beschikbaar. De school neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor diefstal, vernieling e.d. van de fietsen. Leer uw kind in ieder geval de fiets altijd op slot te zetten.
Schoolfotograaf
Jaarlijks komt de schoolfotograaf foto’s maken, ook van broertjes en zusjes.
Wijzigingen
Mocht uw adres of telefoonnummer gewijzigd zijn, wilt u dit dan doorgeven aan de leerkracht en de school? Dit kan door een e-mail te sturen naar administratie@krugerstee.nl
Wij vinden het belangrijk dat we kritisch kijken naar onze school en dat we ons onderwijs blijven verbeteren en ontwikkelen. Daarom besteden wij zowel in teamverband als individueel tijd aan studie en scholing. In dit hoofdstuk vindt u een globale omschrijving van de ontwikkelingen en vernieuwingen die plaatsvinden binnen de school.
Om de vorderingen van leerlingen beter te kunnen volgen en daarmee adequater te kunnen inspelen op een zorgbehoefte, hebben wij ons Cito- leerlingvolgsysteem vervangen door het leerlingvolgsysteem ParnasSys. Daarmee kunnen we ook gemakkelijker communiceren met u als ouders. Dit systeem is in de toekomst met meerdere modules uit te breiden zoals bijvoorbeeld een ouderportaal.
Met behulp van ParnasSys kunnen we leerlingen beter volgen en analyses maken van individuele en groepsontwikkelingen. Zo verbeteren we ons onderwijs.
Voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen van groep 1 tot en met 8 is er de Kanjertraining. Kanjertraining bouwt aan kanjers die trots zijn op zichzelf, sterk staan in deze maatschappij, weerbaar zijn tegen vervelend (pest)gedrag en zelf niet meedoen aan dit gedrag. Kinderen verlangen een school waar ze zichzelf kunnen zijn, zonder gepest of uitgelachen te worden. De Kanjertraining geeft kinderen handvatten voor sociale situaties.
Kinderen leren :
Via deze linkje kunt u nog meer informatie vinden over de Kanjertraining:
In het huidige onderwijs wordt veel gebruikgemaakt van ondersteunende ict-middelen. Zo hangen er in alle groepen digiborden waarop de leerkracht gemakkelijk uitleg kan geven. De kinderen werken met Snappet, een digitaal schrift waarmee de verwerkingsopdrachten geregistreerd worden. De leerkracht geeft een instructie, de kinderen maken de opdracht op een tablet en krijgen direct feedback. De leerkracht kan zo eenvoudig het proces volgen en verlengde instructies verzorgen.
In de onderbouwgroepen werken de kinderen ook regelmatig op een iPad, waarbij ze gebruikmaken van het educatieve spelsysteem Osmo. De kinderen zetten de tablet in een speciale standaard en werken of tekenen voor de tablet. De tablet ziet dit en verwerkt het op het scherm. Op deze manier blijven kinderen actief handelen en hoeven ze niet alleen te swipen.
Daarnaast is op het gebied van onderwijs ook meer aandacht voor ict. Kinderen leren programmeren en denken als een computer. Hiervoor heeft de school diverse materialen, zoals Bee-Bot, Blue-Bot, InO-Bot, LEGO WeDo 2.0 en Scratch.
Ook leren kinderen over de wereld van het internet, mediawijsheid en sociale media. We hebben hiervoor een speciaal programma dat geschikt is voor elke groep. Aan deze lessen is ook regelmatig een ouderavond gekoppeld, omdat we dit met elkaar moeten doen.
Een hele mooie ontwikkeling in onderwijsland, maar er is ook een kanttekening: de schermtijd. Op de Krugerstee hebben we hierover afspraken gemaakt. Kinderen mogen niet langer dan 25 minuten onafgebroken werken op een tablet.
De afgelopen jaren hebben wij ons taal- en leesonderwijs onder de loep genomen. Zo hebben we de werkwijze aangepast en methoden vernieuwd. We werken met de methodiek coöperatief leren, een interactieve en activerende leerwijze voor kinderen in de klas. Interactie bevordert de taalontwikkeling van leerlingen en sluit meer aan bij de onderwijsbehoefte van een kind. Wij zullen op deze manier blijven werken zodat wij altijd ons taal- en leesonderwijs op een gedegen wijze vormgeven met behulp van actuele methoden en technieken. Wilt u meer weten, vraag het aan de leerkracht of kijk even op onze website.
Engels is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en vooral niet uit het bedrijfsleven. Wij willen onze leerlingen nog beter hierop voorbereiden, temeer omdat in het vervolgonderwijs steeds vaker een groot deel van de lesstof in het Engels gegeven wordt. Uit onderzoek blijkt dat de eerste schooljaren van een kind het meest ideaal zijn om Engels aan te leren. Het jong starten met een vreemde taal heeft ook een positief effect op besef van de eigen Nederlandse taal, met name bij kinderen die minder taalvaardig zijn. We bieden Engels aan op een kindgerichte manier. We werken thematisch en schoolbreed aan tien thema’s, bijvoorbeeld Back to school, My town en animals. De kinderen krijgen diverse activiteiten om zich de leerdoelen eigen te maken.
In groep 8 kan iedere leerling op zijn of haar niveau een Anglia examen afleggen en daarmee een certificaat halen. We staan als school ook geregistreerd als Anglia school.
Zoals al aangegeven houden we de resultaten van ons onderwijs zorgvuldig bij door middel van toetsen en het leerlingvolgsysteem.
De resultaten bespreken we met de kinderen en waar van toepassing eveneens met de ouders. Ook onderling bespreken we de resultaten met als doel hier als school iets van te leren. Om voor uzelf een oordeel te kunnen vormen, vindt u hiernaast meetbare resultaten op het gebied van Cito-eindscore, aantal zittenblijvers, uitstroom naar het speciaal onderwijs en uitstroom naar het voortgezet onderwijs. Al deze indicatoren zitten rond het landelijk gemiddelde.
Op het gebied van onze kwaliteit kijkt de Onderwijsinspectie met een kritische blik over onze schouders mee. De resultaten hiervan liggen bij de directeur ter inzage. De Inspectie geeft een algemeen oordeel, ‘voldoende’ of ‘onvoldoende’. Onze school scoort ‘voldoende’.
De laatste, en misschien wel de belangrijkste, factor voor het bepalen van onze kwaliteit is de beleving van kinderen, ouders en leerkrachten. Dit meten we niet alleen met behulp van tweejaarlijkse enquêtes, maar vooral ook op basis van de dagelijkse input die ouders, leerlingen en leerkrachten geven.
In het schooljaar 2019-2020 hebben de leerlingen in groep 8 niet de centrale eindtoets gemaakt vanwege de coronacrisis.
Klik op het plaatje om te vergroten.
Zie ook de site ‘scholen op de kaart‘.
Uitgangspunt is dat leerlingen niet doubleren, maar wel een eigen leerlijn kunnen volgen. Er kunnen zich situaties voordoen waarbij in het belang van het kind doubleren wordt overwogen. Het laten doubleren van een leerling is een besluit dat in overleg met ouders/verzorgers, groepsleerkracht, intern begeleider en directie wordt genomen.
Het aantal verwijzingen naar het speciaal onderwijs ligt flink onder het landelijk gemiddelde.
In het afgelopen schooljaar zijn onze leerlingen uit groep 8 uitgestroomd naar de volgende vormen van voortgezet onderwijs:
Schooljaar 2019-2020
Uitstroom per advies VO (29-09-2020 12_30_50)
Ouders die overwegen om hun kind(eren) te plaatsen op onze school kunnen informatie ontvangen en nodigen wij graag uit voor een gesprek op school. Daarin krijgt u als ouder uitleg over onze school en zullen wij al uw vragen beantwoorden. Ook krijgt u van ons een rondleiding door de school. Loop gerust bij ons binnen of bel voor een afspraak (0578) 57 25 46 en vraag naar Marije Beekman.
Heeft u een positief gevoel over de school, dan kunt u een aanmeldingsformulier invullen. Het aanmeldingsformulier en intakeformulier worden samen met de intern begeleider bekeken en besproken. Mocht het nodig zijn, dan kan er een vervolgafspraak gepland worden. In dit gesprek kijkt de school samen met de ouders wat de nieuwe leerling nodig heeft en of de school dat kan bieden en organiseren. Samen zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kind!
Onze school werkt met een aannamebeleid. U kunt uw kind aanmelden door het invullen en inleveren van een inschrijfformulier. Ouders krijgen zo snel mogelijk schriftelijk bevestiging.
Ons streven is een groepsgrootte van ongeveer 25 tot 30 leerlingen per groep. Een aantal weken voor de vierde verjaardag van uw kind starten we met een aantal kennismakingsmomenten. Dit wennen gebeurt in overleg met ouders. De leerkracht van uw kind neemt acht weken voor de 4e verjaardag contact met u op om het een en ander af te stemmen.
Kinderen die in de gouden weken (eerste weken in een nieuw schooljaar) jarig zijn mogen in overleg direct starten na de zomervakantie. Het starten van de nieuwe leerlingen is in principe na de 4e verjaardag. Voor kinderen die in december jarig maken we een uitzondering, deze leerlingen starten in januari. Hetzelfde geldt voor kinderen die in de laatste vier weken van het jaar jarig zijn, die starten in het nieuwe schooljaar. We maken deze keuzes in het belang van het kind en de groep, omdat de periode anders is dan de normale schoolweken.
In deze schoolgids staan de vastgestelde data voor 2021-2022. De ouders krijgen vanuit de school een jaarkalender met alle bijzondere momenten van het jaar. Ook houden we ouders via Parro op de hoogte van activiteiten en bijzondere gebeurtenissen. Voor vragen kunt u altijd mailen naar info@krugerstee.nl
Wij werken met een 5 gelijke dagen model. Elke dag hanteren we dezelfde lestijden voor alle groepen. De kinderen eten een zelf meegebrachte lunch op school samen met een leerkracht.
Groep 1 t/m 8:
Dag | ||
Maandag | 8.30-14.00 uur | |
Dinsdag | 8.30-14.00 uur | |
Woensdag | 8.30-14.00 uur | |
Donderdag | 8.30-14.00 uur | |
Vrijdag | 8.30-14.00 uur |
Het minimum aantal lesuren van groep 1 tot en met 8 is wettelijk vastgesteld op 7520 uur. De Krugerstee heeft een 5-gelijke-dagenmodel en dit betekent dat alle leerlingen 94o uur maken.
De afgelopen jaren is er veel druk ontstaan op het aantal vastgestelde lesuren. Dit heeft twee zeer belangrijke oorzaken:
De vakanties 2020-2021 kunt u vinden in onze jaarkalender maar om het u gemakkelijk te maken staan ze hier nog even op een rijtje:
Start schooljaar | 30 augustus 2021 |
Herfstvakantie | 18 oktober 2021 – 22 oktober 2021 |
Kerstvakantie; 24 dec alle leerlingen 12.00 uur vrij | 27 december 2021 – 7 januari 2022 |
Voorjaarsvakantie | 28 februari 2022 – 4 maart 2022 |
Goede vrijdag en 2e Paasdag | 15 april 2022 – 18 april 2022 |
Meivakantie | 25 april 2022 – 8 mei 2022 |
Hemelvaart en extra vrije dag | 26 en 27 mei 2022 |
2e Pinksterdag | 6 juni 2022 |
Laatste dag van het schooljaar; alle leerlingen 12.00 uur vrij | 8 juli 2022 |
Studiedagen team
Tijdens studiedagen is uw ook kind ook vrij. De data van de studiedagen zijn:
Overig
Wanneer uw kind ziek is en daarom niet naar school kan komen, vragen wij u uw kind op tijd af te melden. U kunt dat doen door ’s ochtends tussen 8.00 en 8.30 uur naar school te bellen.
Soms is het onvermijdelijk dat een bezoek aan een tandarts, huisarts, orthodontist, etc. plaatsvindt gedurende de les. Mocht het nodig zijn dat u hiervoor uw kind ophaalt uit de les, dan willen wij dit van tevoren weten, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
De leerplichtwet geeft een aantal redenen waarvoor leerlingen vrijstelling van school kunnen krijgen:
Een verlofaanvraag moet acht weken voor aanvang schriftelijk worden ingediend bij de directeur. U ontvangt binnen twee weken schriftelijk toestemming, dan wel een afwijzing.
Als een leerling zonder toestemming afwezig is, zal de directeur dit moeten melden bij de leerplichtambtenaar.
Potgieterstraat 20
8172 XC Vaassen
telefoon:
0578-572546
e-mail:
info@krugerstee.nl
Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep